Pangembangan industri kabel China wiwit periode kacepetan dhuwur nganti periode stabil

Industri kabel lan kabel minangka industri pendukung penting ing konstruksi ekonomi China. Nyedhiyakake infrastruktur kanggo industri tenaga listrik lan industri komunikasi, nyumbang seprapat saka nilai output industri listrik China. Iki minangka industri paling gedhe nomer loro ing industri mekanik sawise industri otomotif, lan duwe peran penting ing ekonomi nasional. Kanthi nggunakake kabijakan anyar "pertumbuhan stabil lan penyesuaian struktural", tingkat pertumbuhan ekonomi bakal mudhun dibandhingake karo jaman biyen, nanging penyesuaian struktural kondusif kanggo pembangunan jangka panjang lan uga cara sing dibutuhake kanggo pembangunan China. Ing kuartal pertama 2014, pertumbuhan global mudhun luwih gedhe tinimbang sing diramalake, lan tingkat pertumbuhan taunan mudhun dadi 2,75% saka 3,75% ing paruh kapindho taun 2013. Sanajan ana kinerja ekonomi sing luwih apik tinimbang sawetara negara (Jepang uga Jerman, Spanyol lan Inggris), pertumbuhan saya mudhun amarga kelemahan ekonomi global umume.

Antarane, alasan utama penurunan ekonomi global yaiku penyesuaian Amerika Serikat lan China, loro ekonomi paling gedhe ing donya. Ing Amerika Serikat, persediaan barang ing inventarisasi ing pungkasan taun 2013 ngluwihi pangarepan, dadi luwih cocog. Panjaluk dikekang maneh dening musim salju, kanthi ekspor ambruk banget sawise kuartal kaping papat lan kontrak output ing kuartal pertama 2014. Ing China, panjaluk domestik luwih mudhun tinimbang sing diarepake amarga ana upaya ngontrol pertumbuhan kredit lan panyesuaian saka industri real estate. Kajaba iku, kegiatan ekonomi ing pasar liyane sing maju, kayata Rusia, dadi alon banget, amarga ketegangan politik regional luwih akeh nyebabake permintaan.

Ing paruh kapindho taun iki, China nggunakake kabijakan lan langkah-langkah sing efektif lan ditargetake kanggo nyengkuyung kegiatan ekonomi, kalebu bantuan pajeg kanggo usaha cilik lan menengah, akselerasi pangeluaran finansial lan infrastruktur, lan target rasio cadangan lemah sing ditarget. Wutah diperkirakan bakal 7,4% ing 2014. Taun ngarep, PDB dikarepake 7.1% amarga transisi ekonomi menyang jalur pertumbuhan sing luwih berkelanjutan lan mudhun maneh.

Industri kabel China wis kena pengaruh pangembangan ekonomi eksternal sing lesu, lan PDB domestik uga dikurangi dadi 7,4% saka 7,5% sing diarepake ing wiwitan taun. Wutah industri kabel ing taun 2014 bakal luwih endhek tinimbang taun sadurunge. Miturut statistik nyata paling anyar ing statistik Statistik Nasional, penghasilan bisnis utama kawat lan industri kabel (ora kalebu serat lan kabel optik) mundhak dadi 5,97% taun wiwit Januari nganti Juli 2014, lan bathi total mundhak 13,98 % taun ing taun. Saka Januari nganti Juli, jumlah impor kabel lan kabel mudhun nganti 5,44% saben taun, lan jumlah ekspor mundhak 17,85% saben taun.

Industri kabel China uga mlebu periode pangembangan sing stabil wiwit jaman pembangunan kanthi kecepatan tinggi. Sajrone periode kasebut, industri kabel uga kudu ngetrapake jangkah jaman, nyepetake penyesuaian struktur produk ing industri, ngilangi kapasitas produksi mundur, lan ndorong pangembangan industri kanthi inovasi, supaya bisa pindhah saka akeh negara manufaktur kabel nganti tenaga manufaktur.


Wektu kiriman: Mei-12-2020