Prinsip soket anti banyu: Cara nginstal soket anti banyu

Soket anti banyu minangka colokan kanthi kinerja anti banyu, lan bisa nyedhiyakake koneksi sing aman lan dipercaya kanggo listrik lan sinyal. Contone: lampu jalan LED, daya drive LED, layar tampilan LED, mercusuar, kapal pesiar, peralatan industri, peralatan komunikasi, peralatan deteksi, plaza komersial, dalan gedhe, tembok eksterior villa, kebon, taman, lan liya-liyane, kabeh kudu nggunakake anti banyu soket Dadi sampeyan ngerti apa asas soket anti banyu? Apa sampeyan ngerti cara masang soket anti banyu?

Bukaan soket soket anti banyu

Soket anti banyu ora mung plug kanthi kinerja anti banyu, nanging uga nyedhiyakake sambungan listrik lan sinyal sing aman lan dipercaya. Contone: lampu jalan LED, daya drive LED, layar tampilan LED, mercusuar, kapal pesiar, peralatan industri, peralatan komunikasi, peralatan deteksi, plaza komersial, dalan gedhe, tembok eksterior villa, kebon, taman, lan liya-liyane, kabeh kudu nggunakake anti banyu soket

Ana akeh merek lan jinis soket anti banyu ing pasar, kalebu soket anti banyu tradisional kanggo urip ing omah, kayata colokan segitiga, lan liya-liyane, bisa diarani soket, nanging umume ora tahan banyu. Dadi carane nemtokake soket anti banyu, pangukuran anti banyu yaiku IP, tingkat tahan banyu paling dhuwur saiki yaiku IP68, saiki ana akeh produsen colokan tahan air domestik, nanging ana sawetara soket industri lan kluwarga nyata, lan colokan listrik rumah tangga umum ora bisa digunakake banget ora nyenengake.

Soket anti banyu ruangan rumah tangga, 220V 10A telung plug, plug loro plug bisa digunakake ing negara sing ora dilindhungi kanggo ketemu omah. (Tingkat proteksi IP66 bisa nyukupi kabutuhane kulawarga. IP66 disemprot kanthi kuat ing kabeh arah tanpa mlebu banyu, direndhem ing 1 meter banyu sajrone 1 jam tanpa mlebu banyu.) Perlu dielingake yen soket ruangan umume bahan PC, dadi anti -aging kudu dianggep.

Prinsip soket anti banyu

Soket anti banyu minangka kothak anti banyu kanthi tutup sing dipasang ing njaba soket tembok umum. Kothak kasebut ana ing tembok karo bantal karet, mula bisa tahan banyu; sawetara soket anti banyu digawe saka jaket udan plastik, kanthi rintisan njero Sabanjure, ndhukung tusuk sate khusus. Ana telung fase kawat papat, telung fase lima-tusukan tusuk sate lan tusuk sate.

Instalasi soket anti banyu

Copot dhisik soket, banjur lebokake tutup anti banyu ing mburi stopkontak, lan banjur sambungake kabel menyang antarmuka soket miturut polaritas (kabel geni menyang antarmuka L, kawat nol menyang antarmuka N, lan kawat lemah menyang antarmuka E). Kencengi sekrup sing ngencengi, luwih becik nyelehake sekrup ing soket ing tembok.

Instalasi stopkontak anti banyu jedhing

Jedhing minangka papan sing paling asor ing omah, lan outlet luwih gampang nyemprotake banyu, mula sampeyan kudu menehi perhatian khusus marang pilihan lan instalasi outlet ing jedhing:

1. Nalika nginstal soket jedhing, mesthine kudu dipasang paling dhuwur, adoh saka spout utawa piranti outlet banyu.

2. Soket jedhing kudu dilindhungi dening tutup protèktif. Pilih saklar nganggo film protèktif plastik.

3. Nalika tuku stopkontak, priksa manawa klip soket wis cukup nyenyet, pasukan sisipan cukup, lan klip soket kudu angel. Struktur klip soket saiki biasane nggunakake metode ekstrusi sing kuat, mula kekuwatan nyokot ing antarane plug lan klip kasebut saya mundhak akeh, lan fenomena generasi panas sajrone panggunaan jangka dawa bisa dihindari. Sanalika, ekstrusi sing kuat nggawe plug ora gampang tiba, sing efektif Ngurangi gangguan listrik sing disebabake dening faktor manungsa.

4. Nalika digunakake, priksa manawa tangan sampeyan wis garing, lan aja nganggo saklar lan soket nganggo banyu.

5. Ngontrol kualitas soket saklar, produk sing dituku dhewe ora kualifikasi, sanajan masarakat nggunakake listrik kanthi aman, ana bahaya bocor sing bisa didhelikake.

Instalasi soket anti banyu ing njaba ruangan

Kanggo penerangan lampu ing omah, akeh wong uga masang soket ing njobo, kayata balkon, paviliun plataran, lsp. Ing njobo amarga udan lan sebab liyane, mula pilihan soket kudu luwih nggatekake:

1. Soket kasebut kudu dipasang ing papan sing didhelikake supaya udan ora bisa tekan.

2. Pilih soket anti banyu kanthi jeneng merek kanthi kualitas sing luwih apik. Kualitas soket anti banyu ora apik. Bebayan aman luwih gedhe yen digunakake nalika udan ing njaba ruangan.

3. Tutup tenaga ing ruangan paling gedhe nalika udan supaya ora nyebabake kacilakan liyane, lan coba aja nganti cedhak karo panggonan kanthi listrik.

4. Socket ruangan anti banyu, anti debu lan anti-penuaan, dadi soket anti banyu sing profesional kudu digunakake.

5. Syarat level proteksi colokan lan soket ruangan cukup dhuwur, disaranake milih IP55 utawa ndhuwur.


Wektu kiriman: Apr-28-2020