Prinsip soket anti banyu: cara nginstal soket anti banyu

Soket anti banyu minangka plug kanthi kinerja tahan banyu, lan bisa nyedhiyakake sambungan listrik, sinyal, lan liya-liyane contone: Lampu jalan LED, pasokan listrik nyopir LED, layar tampilan LED, mercusuar, kapal pesiar, peralatan industri, peralatan komunikasi, peralatan deteksi, alun-alun komersial, dalan, tembok eksterior villa, taman, taman, lan liya-liyane, kabeh kudu nggunakake soket anti banyu. Apa sampeyan ngerti prinsip soket anti banyu? Apa sampeyan ngerti cara masang soket anti banyu?

Pambuka soket anti banyu

Soket anti banyu ora mung plug karo kinerja anti banyu, nanging uga sambungan listrik sing aman lan andal, sinyal, lsp. Contone: lampu jalan LED, pasokan listrik nyopir LED, layar tampilan LED, mercusuar, kapal pesiar, peralatan industri, komunikasi peralatan, peralatan deteksi, alun-alun komersial, dalan, tembok eksterior villa, taman, taman, lan liya-liyane, kabeh kudu nggunakake soket anti banyu.

Ing pasar ana akeh merek lan jinis stopkontak anti banyu, kalebu soket anti banyu tradisional sing digunakake ing omah, kayata plug segitiga, sing bisa diarani soket, nanging umume ora tahan banyu. Banjur kepiye cara ngadili soket anti banyu? Pangukuran anti banyu yaiku IP. Tingkat tahan banyu paling dhuwur yaiku IP68. Saiki, ana akeh pabrik colokan tahan air, nanging ana sawetara produsen soket industri lan domestik, mula ora kepenak nggunakake plug alat rumah tangga umume.

Soket anti banyu ruangan domestik, 220v10a telung plug lan loro plug bisa digunakake ing negara sing ora protèktif kanggo nyukupi kebutuhan panggunaan domestik. (level perlindungan IP66 bisa nyukupi kabutuhane kulawarga. IP66 minangka semprotan banyu sing kuwat ing kabeh arah, lan ora mlebu banyu sawise direndhem ing 1 meter banyu sajrone 1 jam). Perlu dielingake yen soket njaba umume digawe saka PC, mula anti-penuaan kudu dipikirake.

Prinsip soket anti banyu

Soket anti banyu yaiku nambah kothak anti banyu kanthi tutup ing njaba soket tembok sing dipasang. Papan sing kothak kasebut ngubungi tembok duwe tikar karet, mula bisa tahan banyu; sawetara soket anti banyu minangka sarung bukti udan plastik, kanthi bolongan nglereni tengah madhep lan ndhukung endhas potongan khusus. Ana telung phase papat kawat, telung fase limang kawat stek, stek.

Instalasi soket anti banyu

Copot dhisik soket, banjur lebokake tutup anti banyu ing mburi stopkontak, banjur sambung lan pasang kabel menyang antarmuka soket miturut polaritas (kabel urip disambungake karo antarmuka L, kabel nol disambungake menyang N antarmuka, lan kabel lemah disambungake menyang antarmuka e). Sekrup pengikat kudu dikencengi, lan luwih becik nyelehake sekrup stopkontak ing tembok.

Instalasi soket anti banyu ing jamban

Toilet minangka papan sing paling lembab ing omah, lan soket gampang nyemprotake banyu, mula pilihan lan pamasangan stopkontak ing jamban kudu menehi perhatian khusus kanggo:

1. Nalika nginstal soket ing jamban, instal paling dhuwur, adoh saka nozel banyu utawa piranti stopkontak.

2. Soket ing jamban kudu dilindhungi dening tutup protèktif, lan saklar kanthi film protèktif plastik bakal dipilih.

3. Nalika tuku stopkontak, priksa manawa klip soket kasebut cukup nyenyet, pasukan sisipan kudu cukup, lan klip saka soket kasebut kudu duwe kenceng. Saiki, struktur klip soket nggunakake metode ekstrusi sing kuat, sing nambah kekuatan cokotan antarane colokan lan klip, ngindhari fenomena pemanasan sajrone panggunaan jangka panjang, ing wektu sing padha, ekstrusi sing kuat nggawe plug ora gampang tiba, lan kanthi efektif nyuda fenomena kegagalan listrik sing disebabake amarga faktor manungsa.

4. Ing proses panggunaan, priksa manawa tangan wis garing, aja nggawa banyu kanggo nggunakake saklar lan soket.

5. Ngontrol kualitas saklar lan soket kanthi ketat, lan produk sing dituku dhewe ora nduweni kualifikasi. Sanajan wong nggunakake listrik kanthi aman, mula ana bahaya bocor.

Instalasi soket anti banyu ruangan

Kanggo kenyamanan cahya ing omah, akeh wong uga masang soket ing njaba, kayata loteng, Paviliun plataran lan papan liyane. Amarga udan lan sebab liyane ing njaba, luwih akeh perhatian kudu milih lan nggunakake soket:

1. Soket kasebut bakal dipasang ing papan sing ndhelik supaya banyu udan ora bisa diwutahake.

2. Kita kudu milih soket anti banyu merek kanthi kualitas apik. Yen kualitas soket anti banyu ora apik, bakal ana bebaya keamanan potensial nalika digunakake ing cuaca lembab ing njaba ruangan.

3. Coba mateni pasokan listrik ing njaba nalika udan supaya ora ana kacilakan liyane, lan coba aja cedhak karo papan kasebut kanthi listrik.

4. Soket ruangan kalebu anti banyu, anti debu, anti-tuwa, lsp. Dadi soket anti banyu profesional kudu digunakake.

5. Tingkat proteksi plug lan soket ruangan cukup dhuwur, lan disaranake milih IP55 utawa ndhuwur.


Wektu kiriman: Mei-12-2020